La cucaracha, la cucaracha...
Torakka liittyi aamulla seuraani kun menin kahvinkeittopuuhiin. Livahti lika-astioiden lomasta pimeämpään nurkaan, ei tainnut olla aamuvirkku.
Eilen kävimme tutustumassa koulumme läheisyydessä olevaan Kunstkameraan, eli Pietari Suuren antropologian ja etnografian museoon. Näytteillä oli laajalti mm. erilaisia esineitä Kiinasta, Intiasta, Mongoliasta, Pohjois-Amerikasta, Japanista ja Afrikasta. Maksoin 50 ruplan sisäänpääsyn lisäksi 100 ruplan kuvausluvan, jotta sain ottaa kuvia paikasta.
Luonnollisesti ainoa paikka, missä ei saanut ottaa edes luvalla kuvia, oli The First Scientific collections of Kunstkamera, eli ensimmäiset tieteelliset Kunstkameran kokoelmat. Tähän kokoelmaan kuului 1800 -luvulla "kerättyjä" epämuodostuneita ihmisen ja eläinten sikiöitä/vastasyntyneitä , jotka oli lasipurkeissa kaiken kansan ihmeteltävänä.
Suosittelen ko. museota, siellä oli paljon kauniita esineitä ja kosolti informaatiota eri kulttuureista. (kuvassa on japanilaisia naamioita) Eikä noita sikiöitä ihan joka päivä näe...
Museokierroksen jälkeen kävimme kauppahallissa, joka oli positiivinen yllätys - siellä oli paljon tuoreita tuotteita ja paikka oli melko siisti. Itse en ostanut sieltä mitään, mutta kaverit ostelivat edullisia hedelmiä, hilloja ja juustoja.
Edellispäivänä kävimme parin venäläisen luokkakaverin opastamana tutustumassa Pietarin keskustaan. Kävimme mm. Kristuksen ylösnousemuksen katedraalin, Verikirkon pihalla (tai "kirkko veren päällä"). Kirkko rakennettiin 1883-1907 paikalle, jossa Aleksanteri II murhattiin vuonna 1881 (kuvassa kirkontorneja).
Kirkon läheisyydessä on todella kaunis puisto, josta ostin kanelipähkinöitä. Puisto oli todella kaunis ja hyvin hoidettu, sinne täytyy mennä uudestaan kun tulee syksy ja lehdet ovat keltaisia..
Ainiin, voisin opiskelustakin jotain mainita. Eilen oli ensimmäinen luento aiheesta Accounting (laskentatoimi). Olin yksi kolmesta ulkomaalaisesta, lähes kaikki muut olivat venäläisiä (n.40-50 opiskelijaa). Verrattuna suomalaiseen luentoon, täällä huomattavasti useammat vastailivat opettajan kysymyksiin (ilman viittaamista) ja aiheista syntyi enemmän keskustelua. Olin vielä tuppisuu-suomalainen, mutta jos vaikka ensi kerralla kommentoisin omalta osaltani.
Toinen erikoinen juttu oli kansainvälisestä tilinpäätöksestä puhuminen. Suomessa ja Euroopassa pörssiyhtiöt ovat jo vuonna 2005 siirtyneet IFRS -tilinpäätösstandardiin, eli se helpottaa tilinpäätösten eli yrityksien taloudellisen tilanteen vertailua eri maiden välillä. Ennen kansainvälisten pörssiyhtiöiden piti laatia erilliset tilinpäätökset eri maihin (tai pörsseihin), jotta ulkomaalaiset sijoittajat ja muut sidosryhmät saivat oikean kuvan yrityksen tilanteesta. Tästä luonnollisesti aiheutui yrityksille lisää kustannuksia ja aikaa meni hukkaan.
Laureassa me pohdittiin miten IFRS on positiivinen asia yrityksille ja mitä kaikkea hyötyä siitä on kansainvälistyvälle yritykselle. Täällä edellispäivän luennolla pohdittiin luokassa mitä huonoja puolia on yhtenäisiin standardeihin liittymisessä ja miten se on niiin vaikea ottaa käyttöön Venäjällä (!!??). En kehdannut sanoa, että isoin este tuntuu olevan asenne, valitettavasti.
No, muuten luento tuntui ihan mielenkiintoiselta, eipä sitä pienessä päässään osannut ajatella aikaisemmin että Venäjälläkin on luonnollisesti erilaiset käytännöt kuin meillä... Eli en taida kuitenkaan ihan helpolla päästä tästä kurssista :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti