tiistai 22. syyskuuta 2009

Kulkukoiria / Street dogs

Asuntolan pihan toisella puolella, ikkunani "alla" asustelee kulkukoiria. Usein kun kirjoittelen tai luen huoneessa, kuulen kun ne haukkuvat ohikulkijoita. Mietin itsekseni, että yksi niistä koirista voisi kuulua kioskin pitäjälle, sillä kyseinen kaveri hengailee aina kioskin vieressä nurmikolla. Yhtenä aamuna se haukkui ohikulkevia autoja ja juoksi aina vähän matkaa perässä, häntä heiluen. Se oli hassun näköistä.


Kulkukoirat ovat toistaiseksi olleet ystävällisiä ja ne on kohtalaisen hyväkuntoisen näköisiä. Yksi niistä saattoi minua kun kävelin pienen lenkin asuntolan lähistöllä. Se kulki pitkänmatkaa kanssani ja välillä vähän edelläni. Se kuitenkin aina vilkaisi taakse, että tulen vielä perässä. Minneköhän sekin mahtoi jatkaa matkaansa kun tiemme erosivat asuntolan kulmalla...?


Vasileostrovskajan metroaseman vieressä, 5.linjalla (jos se nyt oli se kadun nimi..), on usein huonokuntoisia kulkukoiria (kuvassa yksi, jolla oli ilkeännäköinen kasvain mahassa).


Kulkukoiria ei ole Suomessa, en ole ainakaan koskaan nähnyt. Venäjällä taas en ole nähnyt yhtään puliukkoa, joita Helsinki on taas täynnä. En tiedä, onko tämä alue sitten parempaa aluetta ja jos menisi syrjäisimmille seuduille, asianlaita olisi erilainen.. Vai pitääkö ihmiset täällä kuitenkin enemmän huolta köyhistä kadunmiehistä/-naisista? No, tuli vaan hämmentävänä ajatuksena tällainen mieleen, vaikeahan tätä asiaa on kommentoida kun ei kunnolla tiedä faktoja.


Huomenna on sitten oltu tasan kuukausi Venäjänmaassa :)


There´s a gang of street dogs outside my window, just hanging around every day. I often hear them barking at the bypassers, sometimes even passing-by cars.. One of them probably belongs to the kiosk owner in the corner.. Well, that´s what I want to think at least.. That one looks pretty fine, not a typical street dog.. :)


Those dogs are quite friendly, actually. One day I went for a small walk nearby and got company from one of those dogs. He walked with me, occasionally went ahead, but waited for me to join him again. I´m wondering where he went after I got back to the dorm...


There´s a lot of street dogs near the Vasileostrovskaja metro station, and they are in quite bad shape as well. In the picture there´s one of them, which had a quite nasty-looking tumour in his belly..


There´s no street dogs in Finland, at least I have never seen any. Here I haven´t seen any alcoholic bums lying around the bus stops, which again is quite common to see in Helsinki. Or maybe the bums are someplace else around the city, or maybe (hopefully) the people look after their poor ones better than we do in Finland.. But to be honest, I don´t know the facts, so it´s hard to make any statements about the situation.


Yeah, tomorrow I have been exactly one month in Russia! :)

1 kommentti: