perjantai 10. joulukuuta 2010

Joulua odotellessa

Muistaakseni kirjoitin viime syksynä Pietarin erikoisista jouluvaloista, jotka vilkkuivat ja välkkyivät kaikissa sateenkaaren väreissä. No, pettymyksekseni Brysselin jouluvalot menee samaan kategoriaan. Ihan kaikissa mahdollisissa sateenkaaren väreissä valoja ei sentään ole täällä, mutta vilkkuvia diskovaloja kyllä löytyy. 

Siitä on joulutunnelma kaukana. Täällä on vakuuttavampi joulutori kuitenkin kuin Pietarissa, ehkä niiden tunnelmaa on vaikea verrata kun myytävät tuotteet ja naposteltavat ovat niin erilaisia (Venäjällä shaslikia ja olutta, Belgiassa vohveleita ja glögin tapaista kuumaa maustettua viiniä). Mutta tori täällä on suurempi ja kojuissa myydään krääsän lisäksi ihan kunnon tuotteita. 

Tänään vierailin Merimieskirkon joulumyyjäisissä (lähellä Thronen metroasemaa) ja ostin sieltä piparkakku-omena keksejä jos niistä saisi joulutunnelman. Sain vierailtani glögiä ja piparkakkuja jo aikaisemmin, eli joulufiilis on sikäli pelastettu. Kaipaan kyllä niitä hyvällä ja maltillisella maulla koristeltuja joulukatuja Suomessa. No, kohta olen jo siellä...




Winter Pret

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti