keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Lista vol.2

Kirjoitin viime vuonna listan mieleenpainuvista asioista, tapahtumista ja paikoista Pietarissa. Tässä olisi nyt listaa Brysselin kokemuksista. 

1.   Sokerinen, viettelevä tuoksu jokaisen vohvelikojun lähistöllä. Ja ranskikset (tai fritit) majoneesilla.. Näihin belgialaisiin juttuihin voisin jäädä koukkuun ellen miettisi miltä näyttäisin sen jälkeen.. Ja olut on ihan ok täällä, ihan erilaista kuin Suomessa.
2.  -50 % viikonloppu alennus junissa ja kaupunkimatkat Bryggeen, Ghentiin ja Amsterdamiin
3.   Elina – ihanaa nähdä uudelleen vanhaa koulukaveria pitkästä aikaa. Voih, sitä Elinan leipomaa tuoretta ruisleipää voilla ja savustetulla lohella juurit silloin kun marraskuu oli harmaimmillaan.. namnamnam… Ja Ellun ihana kämppä keskustan gay-districtillä :)
4.   Brysselin sijainti! Pariisi on nurkan takana, Amsterdam melkein kiven heiton päässä ja Dubliniin pääsee helposti ja halvalla (paitsi et sieltä ei pääse niin helposti enää pois…)
5.    Sarjikset. Sarjis-seinät, -museo ja Herge-museo oli ihan näkemisen arvoisia.
6.    Löytyi niitä kivoja kuppiloitakin, erityisesti St.Geryn ympäristössä. Jeps, Zebran winterwine lämmitti joulukuussa. Ja silmänruokaakin oli.
7.   Joka perjantainen ”matka” Venäjälle. Venäjän kieli & kulttuuri –kurssin myötä pääsi kuulemaan herttaisen venäläistä syntyperää olevan vanhemman opettajarouvan tarinoita. Ja ne tarinat tuli sitten laulun, naurun ja itkun saattelemina. Eli suoraan sydämestä. Ihana. 
8.    Huonot kadut, ainakin korkkareilla kävellessä. Ja kun tulee vähän lunta niin heittävät suolaa kaduille ja siitähän menee kengät pilalle..
9.   Schaarbeek, ei niin paha kuin maineensa. Tosi turkkilainen kyllä.
10. Kaikki ihmiset keihin tässä matkan varrella on päässyt tutustumaan; Tuuli & Ari, Alexandre, Fred, Anna, Raluca jnejne. (sori, listasta tulis tosi pitkä jos luettelisin kaikki, tässä nyt nämä keiden kanssa eniten hengasin)
11.  Roskapussi-päivät tiistaisin ja perjantaisin. En vaan ymmärrä, en. Eli siis päivä jolloin roskat voi heittää pussissa (tietynlaisessa Brysseli-pussissa) kadulle. Ja joku sitten kerää ne.
12.  Keskustan parkkitalon ylin kerros, sieltä on kivat näkymät kaupungin ylle. Satuin kerran paikalle auringonlaskun aikaan, pitkän sadejakson jälkeen. Se oli kaunista.
13.   Hämähäkit kellarikämpässäni, yök. Niitä ei todellakaan tule ikävä.
14.  Vastoinkäymiset – nehän kasvattaa, right? (katso myös kohdat 8. 13. ja 16. ja tavallaan kohta 15.)
15. Irlantilainen vieraanvaraisuus on ihan uskomatonta. Ei monessa maassa kutsuta vierasta ihmistä joulupäivälliselle, kokata yksinomaan sille lohta, osteta myös tälle ventovieraalle lahjoja ja kirjoiteta suomeksi ”toivoo joulupukki” korttiin… Ei enää harmittanut niin paljon etten päässyt Jouluksi kotiin. Kiitos.
16.  Se päivä kun kävelin vesisateessa kotiin litimärkänä ja astuin koiranpaskaan. Ei naurattanu sillon, eikä naurata vieläkään.
17.  Taas pääsi katsomaan kaukaa omaa suomalaisuuttaan ja skandinaavisuuttaan. En kuulemma tippaakaan näytä suomalaiselle mutta tunnen olevani entistä vahvemmin suomalainen. Ah, kotimaa vaikka ulkomailla viihdynkin. Kaipaus on todella kaunis sana.

Hmm, näin tällä kertaa. Kokemus on ollut mahtava :)


(Okei, kohta 15. ei kuulu nyt ihan suoranaisesti Brysseli-kokemuksiin, mutta oli yks mieleenpainuvimmista tapahtumista ikinä…)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti