perjantai 28. elokuuta 2009

Venäjän maa...

...antoi lapsilleen huikean määrän byrokratiaa...

Viime päivät ovat kuluneet huisin nopeasti erinäisiä asioita hoitaessa ja venäjää opiskellessa. Kielitaito on täällä todella tarpeellista, sillä harvassa paikassa puhutaan englantia. Eilen menimme maksamaan multiple entry visasta 400 ruplaa yhteen Venäjän suurimpaan valtion omistamaan pankkiin. Ajattelimme, että pärjäämme ilman tutoria kun saimme vain oikeat maksuviitteet lapulla venäjänkielellä ja sanomme kassalle “vje viza”. Siinä sitten töräytimme jonottamaan ja puhuimme suomea keskenämme kun muutaman ihmisen takaa kommentoi reipas rouva suomeksi, että “nyt tytöt etuilette”. Siihen äimistyneenä tokaisin, että voittehan toki mennä eteen, ei ollut tarkoitus etuilla.

Päästimme ihmiset edellemme ja jäimme juttelemaan tämän suomalaisen rouvan kanssa. Maksettuaan omat laskunsa hän jäi vielä auttamaan ja varmistamaan että kaikki menee hyvin. Se oli aivan uskomaton onni, sillä eihän kaikki mennyt suunnitelmien mukaan. Meidän olisi pitänyt osata sanoa osoite venäjäksi (Korablestroiteley st. 20/2) ja sitä ennen osata ymmärtää ko. kysymys. Mutta siis, loppu hyvin kaikki hyvin. Kiitokset vielä meitä auttaneelle rouvalle.

Tänään on tuntunut todella hyvälle ensimmäistä kertaa, suurin osa asioista on hoidossa kuten HIV-testin tekeminen uudestaan ja keuhkoröntgenit, kämppä on olemassa ja ennen kaikkea - olen kartalla!! Koululle ja asuntolalle pääsee kätevästi pikkubussilla, joka maksaa 22 ruplaa (n.50 senttiä) ja kyytiin pääsee periaatteessa mistä vaan ja pois voi hypätä missä vaan. Kuskille vaan pitää huutaa "ostanovite zdydes" tai jotain sinne päin :)


Kuvassa näkymä kämpän ikkunasta, oikealla näkyy palanen Suomenlahtea, edessä Pietarin keskustaa.

Kävimme tutustumassa tänään Coca-Colan paikalliseen pullottajaan, jonne menimme firman sponsoroimalla Fanta-bussilla Moskovskajan metron läheltä. Metroaseman lähettyvillä oli mahtavat muistomerkit liittyen ilmeisesti Pietarin tai Leningradin piiritykseen 40-luvulla. Sinne täytynee mennä vielä kameran kanssa joku päivä.

Mutta sellaista tällä kertaa, tietokone ei ollut enää yhteistyöhaluinen kun yritin lisätä kuvia.. Yritän kohta uudelleen.. Huomenna mennään Pietarhoviin tutustumaan, sinne yritän muistaa ottaa kameran :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti