maanantai 6. syyskuuta 2010

I´m here, I´m here!

And everything is good... details in Finnish, sorry..

Matka tänne meni hyvin. Ilmeisesti olin pakannut riittävän hyvin, sillä matkalaukku vilahti check-inistä niin nopeasti etten ehtinyt rekisteröidä paljonko se laukku painoi.. Taksikuski Brysselissä taisi hiukan huijata, en huomannut sanoa että laittaisi mittarin päälle ja hinnaksi matkalle lentokentältä Schaarbeekiin tuli 38 euroa, ehkä hiukan liikaa..

Vastassa oli todella mukava pariskunta jolta vuokrasin asunnon jo kesällä. Asunto on alimmassa kerroksessa, mutta vuokra on vaan 400 euroa kuussa sisältäen kaiken mahdollisen internetistä, sähköstä, keittiötarvikkeista petivaatteisiin. Sähköstä voi joutua maksamaan lisää jos se ylittää mittarilukemat liikaa.. Asunto sijaitsee "pahamaineisessa" Schaarbeekissä, joka on tunnettu marokkolaisista maahanmuuttajista. Todellisuudessa ongelmat sijaitsevat eri puolella missä itse asun enkä ole vielä nähnyt mitään Helsingin Sörkästä poikkeavaa (tosin Sörkkä on levottomampi).

Muita kustannuksia on puhelin, valitsin Basen prepaid-liittymän, johon alkuunsa latasin vaan 15 euroa ja vielä riittää saldoa vaikka olen muutamille kavereille lähes päivittäin soitellut ja tekstaillut. Matkakortille tulee hintaa 45 euroa kuussa, sillä olen yli-ikäinen opiskelija.. Alle 26-vuotiaille opiskelijoille matkakortti olisi maksanut vain 50 euroa VUODESSA! Ihan epäreilua, pöh.

Ruoka tuntuu olevan suunnilleen samoissa hinnoissa. Tuotekohtaisia eroja on jonkin verran, mutta perussapuskat (en siis syö lihaa) ei paljoa eroa Carrefourissa ja K-kaupassa. Keskustan ostoskadulta, Nieuwstraatilta löysin Ikea-kopion, Heman, josta löytyy myös kosmetiikkaa, vaatteita, yms. Jotenkin paikasta jäi silti Ikeamainen olo, vaikka se olikin paljon pienempi ja tuotevalikoima oli paljon suurempi. Mutta halvalla löytyi välttämättömimpiä tarvikkeita.

Tänään kävin yliopistolla hoitamassa loput asiat (piti vielä allekirjoittaa uusin versio Learning Agreementistä) ja huomenna jatkan käytännönjärjestelyjä (bussilippu).. Kaupunkiin rekisteröitymisen voi kuulemma jättää väliinkin, siinä kuitenkin kestää sen saman ajan saada paperit ulos byrokratian syövereistä kuin mitä vietän täällä kokonaisuudessaan. No, nyt kuitenkin jatkan maahan ja kulttuuriin tutustumista ja odotan koulun alkua 20.päivä..

Suklaisin terveisin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti